Ellen

Hallo,
Mijn naam is Ellen, ik ben 27 jaar en verloor 46 kilogram dankzij het fantastische PronoKal-programma. Net omwille van dat spectaculaire succes doe ik hier graag mijn relaas.

Mensen kunnen vaak niet vatten hoeveel 46 kilogram is, maar beeld je maar eens in dat je elke dag 4 1/2 emmer water mee moet sleuren: de trap op, op weg naar je werk, tijdens álle activiteiten die je doet…

Veel mensen vragen me: hoe gaat dit in z’n werk? Hoe begin je daar in godsnaam aan? Wel: Eerst ga je op consulatie bij de huisarts die je zal opvolgen. Je huisarts bespreekt na een grondig bloedonderzoek met het PronoKal-team of je mag starten aan het programma en zal vervolgens je bloed iedere twee weken controleren, alsook je gewicht en buikomtrek opvolgen.

Daarna is het zover: het eerste telefoontje van PronoKal. Ze bellen je zelf op om je bestelling op te nemen. Voor mij begon het op 10 september 2014, de dag na dat ik mijn bestelling ontving. Dat liep natuurlijk niet van een leien dakje. Het is wat zoeken naar de producten die je het beste liggen want smaken verschillen altijd per persoon. Maar de keuze is enorm en door het ruime assortiment aan producten werd de kennismaking al een stukje makkelijker.

Na 1 maand was ik al 9 kilogram kwijt en 13 centimeter buikomtrek. Als dat niet motiverend is! Om de 2 weken terug naar de dokter gaan voor een weging, meting en bloedonderzoek was telkens een moment om naar uit te kijken, zeker omdat het elke keer zo goed vooruit ging.

Ook als ik vragen had rond de voeding bij een nieuwe fase of gewoon als er iets in me opkwam: ik kon telkens bij de diëtisten van PronoKal terecht, stuk voor stuk heel vriendelijke mensen.

Ik bereidde mijn voeding voor de komende dag ’s avonds voor en hield me dan strikt aan die potjes. Zo kon ik geen fouten maken. Mijn man kwam me ook regelmatig helpen, zo maak je er samen nog iets leuk van ook.
Ook is het belangrijk – toch voor mij – dat je jezelf niets extra toelaat. Zelfs geen gram meer: alles wat te veel is, weg ermee!
Voor mij was dit dé manier om het vol te houden. Want ken jezelf: als je 1 gram extra toelaat, dan kom je al snel bij 2 gram extra, enzovoort. Wees echt streng voor jezelf en geniet van wat je wel mag eten.

Je vrienden, collega’s en familie op de hoogte brengen van je dieet is ook heel belangrijk. Zo kunnen zij ook rekening houden met je nieuwe gewoontes. Elke zondag bij de familie werd er iets speciaal voor mij voorzien. Zelfs bij verjaardagen kwam nooit iemand langs met taart of snoep, maar zorgden ze voor een bakje groenten en een weegschaal

Op het werk begonnen ze zelfs een pronostiek op te stellen om de 2 weken, om te zien hoeveel gewicht ik kwijt zou zijn.
Thuis kookte mijn man voor zichzelf en onze zoon en hield nauwlettend mee in de gaten wat en wanneer ik mocht eten.

Steun langs alle kanten dus, dat is een van de belangrijkste factors om het vol te houden. Na een tijdje gaat alles meer en meer vanzelf; gewoontes kweek je vrij gemakkelijk (ook goede).Zelfs op restaurant gaan lukt nog. Het enige dat daarvoor nodig is, is een beetje streng zijn voor jezelf. Maak ook altijd je wensen over aan de kok: niets in boter bakken, maar in zo weinig mogelijk olie; geen dressing op de salade… Noem maar op. Ik heb gemerkt dat de klant écht koning is en ze daar overal zoveel mogelijk rekening mee houden, zeker als je de situatie uitlegt.

Mijn conclusie na het PronoKal-programma 9 maanden gevolgd te hebben? Zeker in het begin is het een grote aanpassing, maar het programma werkt zo goed, dat ook mijn eigen kijk op voeding veranderd is. Ik geniet nu meer van de kleine dingen in mijn maaltijden. Ik kan nu ook meer ravotten met mijn zoon, mee in de speeltuin kruipen, fietsen,… Ik voel me gewoon veel beter in mijn vel, wat ook mijn relatie ten goede komt.

Ik wil graag iedereen die eraan begint succes wensen. Het is de moeite waard om gezonder door het leven te gaan, vol energie. De aanhouder wint altijd!

Succes,
Ellen

DEZE RESULTATEN KUNNEN VERSCHILLEN PER PERSOON, AFHANKELIJK VAN HET NIVEAU VAN BETROKKENHEID EN DE PERSOONLIJKE INZET VOOR DE PRONOKAL® METHODE

Bereik het gewicht dat bij jou past

Informeer je bij ons team van diëtisten, mail ons vandaag nog

Wil je graag gewicht verliezen?