Ilse

Deel 1: Mijn verhaal

16 februari 2015: de startdatum van mijn zoveelste dieet. Deze keer proberen we eens Pronokal. Al sinds mijn 10de ben ik de letterlijke belichaming van de 7 magere en 7 vette jaren… In die tijdspanne schommelt mijn gewicht gemiddeld zo’n 20 à 30 kilo. Eten moest maar zo lekker niet zijn.

Januari 2015 stond de 100 kilo er weer aan te komen, mijn laatste alarmsignaal!

Kom op Ilse, doe voor je 60ste verjaardag volgend jaar nog één poging om te vermageren, zodat je slank en gezond je pensioen tegemoet gaat, zei ik tegen mezelf in de hoop om dat op mijn ‘oude’ dag ook zo te houden. De toekomst zal het uitwijzen.

Ik moet zeggen dat diëten, eens begonnen, me steeds goed bevalt. In het verleden koos ik meestal voor professionele begeleiding, hetzij met Prof. Van Gaal in het UZA, hetzij met Sonja Kimpe haar ‘8 weken afslankcursus’ of het InfraLigne-pakket. In tijden van wanhoop waagde ik me ook al eens aan een kort weekje crashdiëten, zoals een soep- of groentendieet, een ananas- of fruitdieet of een uithongerkuur van 800 calorieën. Soms werd ik verleid tot modediëten zoals Montignac of de Demis Roussos-methode, al ben ik nooit Weight Watcher geweest.
Waar loopt het dan telkens mis? Streefgewichtstabilisatie en blijvende portiebeheersing. Het wonderrecept waarvan ik blijkbaar nog steeds de toverformule niet ken. Resultaat: in al die jaren ontwikkelde ik een echte haat-liefdeverhouding met eten. Zeer bevorderlijk voor een slechte eetcultuur. Afwisselende periodes van niet eten versus vreetbuien, van staande een snelle hap verorberen versus tafelen tot de laatste kruimels, van kokkerellen versus fastfood. De gulden middenweg was weer ver zoek!
Maar als ervaringsdeskundige op het vlak van diëten denk ik dat de twee jaar durende begeleiding van PronoKal in de stabiliseringsfase dé oplossing is tegen al die boobytraps.

Ik hoop met PronoKal op het einde van de rit een definitieve attitudeverandering bij mezelf te hebben gerealiseerd ten opzichte van eten. Ik ben alvast op de goede weg en hou jullie op de hoogte.

Ilse Stalmans

Testimonial Ilse

Deel 2: Na PronoKal

Beste

De Pronokal begeleiding is nu afgesloten.
Begonnen half januari 2015 met de Pronokal methode en sinds mei van dat jaar nog steeds op hetzelfde streefgewicht.
Van 99kg afgevallen tot 70kg (zie foto’s)
Een makkie was en is het niet, in tegenstelling tot alcohol en tabak kan je voedsel jammer genoeg niet uit je leven weglaten.
Zolang je leeft zal je het in je mond moeten stoppen, want je lichaam kan niet zonder.
Na jarenlang te hebben gejojood van mijn 14 tot nu aan mijn zestigste, was PRONOKAL voor mij de ultieme poging om nog 1 keer, wat slankere vormen te krijgen ook weer in de hoop om het streefgewicht te behouden.

Ik was sceptisch en kijk, langer dan bij ooit welk eerder dieet, lukt het me het Pronokal voedingspatroon vol te houden en de weegschaal op een “constante” te houden.

Een keertje zondigen tegen het Pronokal principe – net zoals bij elk dieet – kan geen kwaad, maar geregeld afwijken van een gezonde voedingsgewoonte (want meer is PRONOKAL finaal ook weer niet) brengt je snel terug op af.
Er moet dus definitief een knop om, vooral in je hoofd!!!
Dat is de grootste uitdaging.

“Levenslang zal je weloverwogen je porties in de gaten moeten houden en bewust kiezen voor een evenwichtige gezonde voeding gebaseerd op de klassieke voedingsdriehoek en rekening houdend met de caloriebehoefte van je lichaam. Daarnaast is bewegen=sporten 2x per week minstens even belangrijk om een langer gezonder leven te verkrijgen ”

Juist dankszij de unieke 2 jaar durende Pronokal opvolging, ben ik er eindelijk in geslaagd om die universele boodschap van alle voedingsdeskundigen tot mijn levensstijl te maken.
Zonder die begeleiding ben ik er steevast van overtuigd dat ik weer in mijn oude gewoonte zou hervallen zijn: te veel snoepen, te grote porties, schranspartijen dan weer uithongeren.

Maar de opvolgtelefoontjes van het Pronokal Diëtistenteam hielpen me volhouden in combinatie met de intensieve coaching van het fitnessteam “Fitality Deurne” .
Mijn metabolisme heeft zich volledig hersteld of zeg maar werd geherprogrammeerd.
Fitter, levenlustiger als ooit tevoren stap ik de herfst van mijn leven in en kan me nu eindelijk focussen op de leuke dingen ipv op een negatieve manier constant met voedsel bezig te zijn.
Bedankt Pronokal team.

Met vriendelijke groeten,

Ilse

DEZE RESULTATEN KUNNEN VERSCHILLEN PER PERSOON, AFHANKELIJK VAN HET NIVEAU VAN BETROKKENHEID EN DE PERSOONLIJKE INZET VOOR DE PRONOKAL® METHODE

Bereik het gewicht dat bij jou past

Informeer je bij ons team van diëtisten, mail ons vandaag nog

Wil je graag gewicht verliezen?