Johan

Het begon allemaal tien jaar terug, ik stopte met roken en op een periode van negen maand kwam ik 27 kg bij. Deze zijn er niet meer afgegaan tot ik drie jaar terug Bart De Wever zag op tv en hoorde dat hij via PronoKal zoveel was afgevallen.

Na wat opzoekwerk op de website van PronoKal en na overleg met mijn gezin, dit kun je tenslotte niet zonder de steun van uw naaste omgeving, hadden we besloten dat ik zou starten met de PronoKal methode.

Het begin was een hele aanpassing, het zijn nieuwe eetgewoonten die je u eigen moet maken en mijn beroep als vrachtwagenchauffeur maakt dat ik gemakkelijk in de verleiding kom om te zondigen, maar dankzij de ketose fasen (actieve etappe) besef je dat 1x zondigen zorgt dat je helemaal terug van 0 moet beginnen en dan doe je dit niet.

Na een periode van ongeveer vijf maanden was ik dan ook 37 kg afgevallen en zat toen in fase 6 (re-educatie etappe). Sommige mensen in mijn omgeving vonden dat ik er op korte tijd te oud en te mager begon uit te zien, toen ben ik gestopt met de PronoKal methode. Omdat ik de re-educatie etappe niet volledig heb doorlopen herviel ik al snel in mijn oude eetgewoonten.
Een half jaar geleden kreeg ik opnieuw last van mijn rug en knieën, ik woog ondertussen weer 131kg en heb toen opnieuw samen met mijn gezin besloten nog één keer te starten met de PronoKal methode.

Op 8 juli 2015 ,een dag na het huwelijksfeest van mijn petekind, ben ik dan terug gestart. Mijn startgewicht = 131kg, mijn streefgewicht = 91kg wat maakt dat ik zo een 40kg moet afvallen. Sommige mensen zullen denken dat 40kg afvallen niet haalbaar is, maar met de PronoKal methode bereik je na een dag of 3 ‘ketose’, dit wil zeggen dat je lichaam zeer weinig suikers inneemt en je onmiddellijk je vetten aanspreekt om de nodige energie vandaan te halen. Hierdoor val je gemakkelijker af dan met een gewoon dieet waar je gemiddeld 1kg per week verliest.

De eerste week was ik bijna 5kg kwijt en de weken nadien gingen de kilo’s er ook gemakkelijk af, zo mocht ik na 45 dagen van fase 1 naar fase 2 en mocht ik terug vlees eten. Vanaf dan ging het snel vooruit en nu vijf maanden en enkele weken later heb ik mijn streefgewicht van 91 kg bereikt. Ik voel me veel beter dan vijf maand terug, geen last meer van de knieën en rug, geen last meer als ik de trap op loop of wanneer ik mijn vrachtwagen moet lossen.
Ik zou dan tegen iedereen willen zeggen die de stap wil zetten om niet te twijfelen en gerust te bellen naar het PronoKal-team. Dit team van diëtisten ondersteunt u telefonisch gedurende de gehele methode en ze geven je in het begin een dokter die in uw buurt zit en werkt met de PronoKal methode. De arts zal een medische controle uitvoeren, dus de methode is volledig veilig om te volgen omdat je bloed gecontroleerd wordt en je extra supplementen moet innemen tijdens deze periode.

De nieuwjaarsfeestjes zijn juist voorbij en heb de complimentjes ontvangen, nu nog enkele maanden fase 8 (etappe van behoud) om het eetpatroon aan te houden.

Moesten er toch nog mensen twijfelen mag je altijd via FB contact opnemen. Ik garandeer u dat je u véél beter zal voelen na de PronoKal methode.

DEZE RESULTATEN KUNNEN VERSCHILLEN PER PERSOON, AFHANKELIJK VAN HET NIVEAU VAN BETROKKENHEID EN DE PERSOONLIJKE INZET VOOR DE PRONOKAL® METHODE

Bereik het gewicht dat bij jou past

Informeer je bij ons team van diëtisten, mail ons vandaag nog

Wil je graag gewicht verliezen?