Witloof
met Kipfilet

van topchef Roger van Damme
Middag- of avondmaaltijd
Vanaf fase 2A

Ingrediënten

Witloof
Kipfilet
Bloemkool
Couscous van bloemkool: bloemkool, rijstazijn, peper, zout, citroensap en olijfolie
Knolselder (vanaf F5)
Amarant bloemen, orchidee bloemen en leeuwenbekjes (afwerking)

Bereiding

Couscous van bloemkool: mix de rauwe bloemkool tot korrels en voeg hieraan de volgende ingrediënten naar smaak toe; rijstazijn, peper, zout, citroensap en olijfolie. Let erop dat het geen saus moet worden, maar wel de dikte van couscous.
Knolselderpuree (vanaf F5): pureer knolselder in een mixer tot deze de consistentie krijgt van een saus.
Kook de witloof in zijn geheel gaar, dit kan even duren. Halveer de gekookte witloof en snijd deze in kleine stukjes. Dresseer de witloof met rolletje kipfilet in een ovenschotel. Op deze ingrediënten leg je wat kleine bloemkoolroosjes en langs de zijkant werkt je af met couscous van bloemkool. Vanaf fase 5 kan je enkele toefjes knolselder puree toevoegen. Om dit grauwe geheel wat kleur te geven hebben wij ter afwerking amarant bloemen, orchidee bloemen en leeuwenbekjes toegevoegd.